Saturday, September 26, 2020

Fiat і Chery відмовилися від спільного випуску автомобілів

 Як повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на заяву представників Chery, причиною для подібного кроку стала світова фінансова криза.

Нагадаємо, що в серпні 2007 року компанії Fiat і Chery підписали угоду про створення в Китаї спільного підприємства, в якому двом автовиробникам мало належати по 50 відсотків акцій. На заводі потужністю 175 тисяч машин на рік планувалося для ринку КНР випускати автомобілі Alfa Romeo, Fiat і Chery. Крім цього, Fiat також розраховував купувати у Chery двигуни, які італійці згодом хотіли встановлювати на свої машини, що продаються не тільки в Китаї, але і на інших світових ринках. Інформації про подальші перспективи цього проекту поки немає.

Відзначимо, що два роки тому фірмі Chery також не вдалося здійснити партнерську угоду з концерном Chrysler. Передбачалося, що в Китаї будуть випускатися компактні і субкомпактні моделі американської марки, які потім повинні були поставлятися на ринки Північної Америки, Європи та інших країн. Як повідомлялося раніше, цей проект був зупинений через низьку якість складання машин в КНР.

No comments:

Post a Comment

Компанія Chery придумала назву для своєї незвичайної мікролітражки

 Незвичайний на вигляд автомобіль, який раніше носив кодове ім'я S16, тепер буде називати QQme. Дизайн кузова китайської новинки розробл...